Scholen / Bik

Bik staat voor beroepskunstenaars in de klas. Als gediplomeerd ´Bikker´ bedenkt Baski samen met de leerkrachten van een basisschool een kunstproject, dat door de leerlingen wordt uitgevoerd. Zij maken zo kennis met een echte kunstenaar en steken de handen uit de mouwen om vorm te geven aan hun eigen kunstwerk. Dit is niet alleen leuk, het is ook nog eens leerzaam en draagt dus bij aan de cultuureducatie op school!

Hieronder staat een aantal vaste projecten die kunst in de klas brengen en die op elke school kunnen worden uitgevoerd. Daarnaast kunt u in overleg een project op maat maken.

In het licht van glas in lood
In 4 lessen van anderhalf uur maken leerlingen uit groep 6, 7 of 8 een glas-in-loodschilderij na op verschillende materialen.  ‘In het licht van glas in lood’ stimuleert de fantasie en creativiteit van oudere basischoolleerlingen.

Mozaїek aan de muur
In dit project krijgt een kale binnen- of buitenmuur van de school een ‘makeover’ met een mozaïek dat de leerlingen zelf maken. Afhankelijk van de grootte van het kunstwerk kunnen kinderen uit verschillende klassen deelnemen of zelfs de hele school!

In het land van de regenboog
Dit is een speciaal mozaïekproject voor kleuters. Samen met Baski maken zij een prachtig, kleinschalig mozaïeklandschap dat zij naar hun eigen fantasie kunnen inrichten.

Ik wil meer weten over kunst in de klas van Baski.